Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Fastac 10 EC

Klasa
Insekticidi
Proizvođač
BASF
Aktivna materija
Alfa-ciprmetrin 100.00 g/l
Formulacija
Koncentrat za emulziju - EC
Opis
Fastac® 10 EC je efikasan protiv večine ekonomski značajnih štetočina i suzbija sve razvojne stadijume insekata. Upotrebljava se u velikom broju raznovrsnih useva.
Delovanje
Primene preparata u šumarstvu je dozvoljena samo u slučaju da ne postoji mogućnost za primenu bioloških preparata, odnosno u slučaju da preti ponovna defolijacija, nepovoljni vremenski uslovi za primenu bioloških preparata i sl. Primenu preparata za suzbijanje lisnih vašiju, jabukinog smotavca i grožđanih moljaca treba izvoditi samo u onim regionima, odnosno lokalitetima na kojima nije utvrđena rezistentnost na alfa-cipermetrin i ostale insekticide iz grupe piretroida. Na tretirane površine ne puštati pčele najmanje dva sata posle primene (dok se depozit preparata ne osuši). Zbog mogućeg razvoja rezistentnosti, ne primenjivati alternativno preparate na bazi ma kog drugog insekticida iz grupe piretroida registrovanog u našoj zemlji. Tretirnanje iz vazduhoplova je dozvoljeno u zasadima jabuke, kruške, breskve, vinove loze i u usevu uljane repice (do početka cvetanja), pod sledećim uslovima: površine koje se tretiraju moraju biti udaljene najmanje 500m od naselja i poljoprivrednih objekata (farmi), 200m od vodozaštitnih zona i voda (vodotokova, jezera, izvorišta voda), brzina vetra ne sme prelaziti 2-3 m/s, rubne zone (200-500m) se moraju tretirati sa zemlje uz utrošak vode od 30-50 l/ha
Karenca
Karenca: Kod krastavca, paradajza i voća je 14 dana, vinove loze 21 dan, kupusnjača, šećerne i stočn
Pakovanje
50 ml, 250 ml i 1 L
Napomena
Fastac® 10 EC se ne sme mešati sa bordovskom čorbom i preparatima alkalne reakcije. Neželjeni efekti: Izbegavati prskanje voća i uljane repice za vreme cvetanja, jer deluje na pčele i druge oprašivače.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Fastac 10 EC u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
U našoj bazi ne postoji pesticid koji se potpuno poklapa sa Fastac 10 EC sa obe aktivne materije

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Fastac 10 EC, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku