Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Fusilade forte

Klasa
Herbicidi
Proizvođač
Syngenta
Aktivna materija
Fluazifop-p-butil 150.00 g/l
Formulacija
Koncentrat za emulziju - EC
Opis

FusiladeForte je legendarni herbicid kompanije Syngenta, vrlo rasprostranjen i intezivno korišćen u velikom broju ratarskih i povrtarskih useva za suzbijanje travnih korova, na prvom mestu divljeg sirka u soji, suncokretu, šećernoj repi, uljanoj repici, luku, kupusu i krompiru.
Koristi se za suzbijanje jednogodišnjih travnih korova i za suzbijanje divljeg sirka (Sorghum halepense).

Delovanje

Aktivna materija fluazifop-p-butil spada u grupu fenoksipropionskih kiselina. Ona inhibira enzim acetil Ko-a karboksilazu koja igra važnu ulogu u sintezi lipida u ćelijama korova. Mesto delovanja su meristemska tkiva u tačkama rasta nadzemnog dela, korena i podzemnih organa (rizoma). Biljka korova prestaje sa rastom neposredno posle aplikacije i više ne konkuriše usevu. Vidljivi simptomi odumiranja korova javljaju se nešto kasnije, obično  5-7 dana nakon tretiranja i manifestuju se u promeni boje i uvenuću. Desetak dana nakon tretiranja korovi su potpuno suvi.

Karenca
28 dana - voće; 42 dana - krompir; 49 dana - luk, kupus; 70 dana - šećernu repu.
Pakovanje
250 ml,1l.
Napomena

Fusilade Forte obično nije potrebno mešati sa drugim herbicidima. Ukoliko je to potrebno preparat se može mešati sa svim vrstama herbicida i insekticida za primenu u gore navedenim usevima i zasadima.

Fusilade Forte se na istoj površini može primeniti najviše jednom godišnje ili dva puta ukoliko se primenjuje u split aplikaciji. Prilikom tretiranja treba sprečiti zanošenje preparata na okolne osetljive useve (strna žita i kukuruz).

Preparat treba primeniti kada biljke korova aktivno rastu. Nikad ne primenjivati preparat u izrazito sušnim uslovima, jer će usvajanje i prenošenje preparata u korovima biti slabije. Kod suzbijanja višegodišnjih travnih korova, preparat primeniti kada je lisna masa korova već dovoljno razvijena, da bi usvojila dovoljnu količinu preparata za prenošenje u rizome (kada su korovi u fazi 6 -10 listova).


Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Fusilade forte u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
U našoj bazi ne postoji pesticid koji se potpuno poklapa sa Fusilade forte sa obe aktivne materije

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Fusilade forte, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku