Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

  • 2016-08-20 00:00:00

Sajt je počeo sa radom

Pušten je u rad www.zastitavoca.rs kao samostalni projekat, gde sam aktivno radio na istraživanju problematike zaštite voća i mogućim rešenjima koja će olakšati odabir prerata bez potrebe za velikim predznanjem, a evo otkud ja u tom poslu.

Pre par godina sam pоsadio nekoliko stabala voća, onako usput, neka ima da se pojede i za džema. Nisam ni slutio da će mi briga o voću biti interesanta i da će sa tih nekoliko stabala brojka malo narasti i da će mi to služiti kao psihički odmor od kompjutera. U međuvremenu, obzirom da ne živim u voćarskom kraju, počeo sam sa isčitavanjem literature i raspitivanjem po internetu o tome kako da vodim brigu o voću. Naišao sam na za mene ogromne probleme jer sam se susreo sa gomilom novih termina, hemikalija, preparata, agrotehničkih mera koje su mi uzrokovale glavobolju jer sam hteo da razumem kako šta funkcioniše. Najviše problema i gubljenja vremena sam imao da izaberem čime da prskam voće protiv raznih bolesti. Uključio sam se u nekoliko voćarskih grupa gde sam upoznao neverovatne ljude koji su bez ikakvih problema bili voljni da pomognu i posavetuju i odgovore na moje sto i jedno pitanje. Međutim, kada bi mi posavetovali koji preparat da uzmem, ja bih bezuspešno obilazio sve poljoprivredne apoteke u gradu jer one skoro nikada nisu imale ono što ja tražim (čak sam primetio da ih nerviram i počeli su da me gledaju ispod oka :) ), a poljoprivredne apoteke koje sam nalazio preko neta nisu slale hemikalije kurirom. Kasnije sam ovu problematiku sagledao iz perspektive jednog programera i prišao problemu na drugi način, sa ciljem da olakšam pronalaženje preparata i nudim zamenske preparate koji rade isti posao. Napravio sam jednu ozbiljnu bazu (na kojoj ce biti jos mnogo posla) i koju u slobodno vreme popunjavam informacijama. Sajt sada nudi informacije ko voću, bolestima i nudi čime može da se prska preventivno ili da se leči postojeća infekcija. Sajt radim prvenstveno da sebi olakšam odabir sredstava za prskanje i da imam sve sistematizovano na jednom mestu. Preporučite voćarima, nadam se da će im biti od koristi.

Zahvaljujem se Armin Tot, Stevan Stojsic, Милош Чакмак, Igor Igorito Ćamilović, Goran Milanovic, Bojan Vukmirica, Filip Ercic i svim ostalim voćarima koji su mi bezrezervno davali podršku u radu i odgovarali na moja pitanja.

P.S. Sajt je još uvek u izradi tako da ne zamerite ako nešto fali, nego mi pomozite da ga unapredim.

Galerija slika

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku