Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Antracol WP-70

Klasa
Fungicidi
Proizvođač
Bayer
Aktivna materija
Propineb 700.00 g/kg
Formulacija
Kvašljivi prašak - WP
Opis
Antracol® WP-70 je kontaktni preventivni fungicid koji sprečava pojavu velikog broja bolesti u voćarstvu, vinogradarstvu, povrtarskim usevima, ukrasnom bilju i drugim gajenim biljkama. Poseduje i dodatne materije koje povećavaju otpornost biljaka stimulišući zarastanje površinskih oštećenja. Kao multi – site fungicid u primeni je više od 40 godina i do sada nema registrovane rezistencije. Pored zaštite, preparat Antracol® WP-70 gajenoj biljci pruža mogućnost iskorišćenja cinka prisutnog u formulaciji (157,5 g/kg Zn). Oštećenja na biljkama koja nastaju posle grada, najbolje zarastaju ako se primeni Antracol® WP-70, najkasnije do 24 časa posle oštećenja.
Delovanje
Kod krompira za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans) i mrke pegavosti (Alternaria solani) u količini 1,5-1,8 kg/ha (15-18 g/100 m2). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije. Kod duvana za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Peronospora tabacina) u količini 1-2 kg/ha (10-20 g/100 m2). Kod jabuka za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lišća i krastavosti plodova (Venturia inaequalis) u koncentraciji od 0,2% (20 g/10 l vode). Vreme primene je pre ostvarene infekcije. Kod krušaka za suzbijanje čađave pegavosti lišća i krastavosti plodova (Venturia pirina) u koncentraciji od 0,2% (20 g/10 l vode). Vreme primene je pre ostvarene infekcije. Kod vinove loze za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Plasmopara viticola) u koncentraciji 0,2% (20 g/10 l vode). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije. Antracol® WP-70 se koristi i za suzbijanje prouzrokovača crne pegavosti (Phomopsis viticola) u koncentraciji od 0,25% (25 g/10 l vode). Vreme primene je u početku vegetacijе. Kod paradajza za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans) i mrke pegavosti (Alternaria solani) u količini 2 - 2,5 kg/ha (20-25 g/100 m2). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije. Kod luka za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Peronospora destructor) u količini 2-2,5 kg/ha (20-25 g/100 m2). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije. Kod lala za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea) u količini 3-4 kg/ha (30-40 g/100 m2). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije.
Karenca
Zа krompir, paradajz i luk je 14 dana, zа jabučasto voće, stone sorte vinove loze i duvan je 21 dan,
Pakovanje
20 g, 200 g, 500 g, 1 kg i 25
Napomena
Kao multi-site fungicid, dodaje se sistemičnim hromistacidima i fungicidima radi proširenja spektra i dužine delovanja. Meša se sa preparatima na bazi bakarnog oksihlorida i drugim WP i WG formulacijama. Ne meša se sa preparatima EC formulacije i sa preparatima bazne reakcije kao što su bordovska čorba i fosetil-aluminijum. Neželjeni efekti: Preparat primenjen prema uputstvu proizvođača nema neželjene efekte.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Antracol WP-70 u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
U našoj bazi ne postoji pesticid koji se potpuno poklapa sa Antracol WP-70 sa obe aktivne materije

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Antracol WP-70, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
Galenika-FitofarmacijaNijansa WGVododisperzibilne granule WGPropineb 650.00 g/kg

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku