Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Bonaca EC

Klasa
Herbicidi
Proizvođač
Galenika-Fitofarmacija
Aktivna materija
Fluroksipir-meptil 359.00 g/l
Formulacija
Koncentrat za emulziju - EC
Opis

Translokacioni herbicid za suzbijanje širokolisnih korova u strnim žitima, kukuruzu, zasadima voća i vinove loze, na pašnjacima i u luku.

Delovanje

Fluroksipir-meptil je translokacioni herbicid brzog i trajnog delovanja. Deluje kao indolsirćetna kiselina (hormonski herbicid). Usvaja se pretežno preko lišća i izaziva karakteristične simptome kovrdžanja.

Karenca
OVP - pšenica, ječam, kukuruz, voće, vinova loza, luk.
Pakovanje
200 ml, 1 l
Napomena

U usevima strnih žita Bonaca EC se može mešati sa preparatom Tezis. U usevu luka zbog moguće pojave fitotoksičnosti izbegavati mešanje sa drugim preparatima za suzbijanje širokolisnih korova.

Bonaca poseduje visoku fleksibilnost u primeni u odnosu na razvojni stadijum strnih žita. Bonaca odlično suzbija broćiku (prilepaču) u strnim žitima. U usevima kukuruza predstavlja jako dobro rešenje za suzbijanje divlje kupine (ostruge) i poponca. Da bi se izbegli fitotoksični efekti prilikom primene u usevu luka, tretman treba raditi najmanje 48 sati nakon kišnih padavina ili folijarnog zalivanja, a takođe tretman treba odložiti ukoliko se u toku istog dana očekuju kišne padavine. U zasadima voća se može koristiti u suzbijanju velikog broja širokolisnih korova, ali u mlađim voćnjacima se posebno preporučuju za suzbijanje višegodišnjih korova tipa divlje kupine i poponca. Fitotoksičan je za širokolisne gajene biljke, pa prilikom tretiranja treba sprečiti zanošenje na susedne useve. Ne sme se upotrebljavati na kraškim i slabo humusnim zemljištima (< 1% humusa), zbog ispirljivosti.

U toku jedne godine na istom terenu može se primeniti najviše jednom.


Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Bonaca EC u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
Dow AgroSciencesStarane 250 ECKoncentrat za emulziju EC

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Bonaca EC, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku