Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Folpan 50 WP

Klasa
Fungicidi
Proizvođač
Adama
Aktivna materija
Folpet 500.00 g/kg
Formulacija
Kvašljivi prašak - WP
Opis
Folpan 50 WP je nesistemični fungicid sa protektivnim delovanjem.Pripada grupi ftalimida. Deluje na veliki broj patogenih gljiva i to tako što inhibira aktivnost enzima uključenih u proces disanja ( SH enzime ).
Delovanje
Folpan 50 WP registrovan je za primenu u zasadima: - jabuke i kruške, za suzbijanje prouzrokovača čadjave pegavosti lišća i krastavosti plodova (Venturia inaequalis, V. pyrina) u konc. 0,2%, tretiranjem preventivno pre ostvarivanja uslova za infekciju; - vinove loze, za suzbijanje prouzrokovača: * plamenjače ( Plasmopara viticola) u konc. 0,2% * crvenila lišća (Pseudopeziza tracheiphilla) u konc. 0,25%, preventivno pre ostvarivanja uslova za infekciju Folpan 50 WP je jedan od malog broja preparata registrovanih za primenu u zasadima šljive, i to: -za suzbijanje prouzrokovača plamenjače šljive (Polystigma rubrum) u konc. 0,2% -za suzbijanje prouzrokovača rdje šljive ( Tranzshelia pruni-spinosae) u konc. 0,2%
Karenca
21 dan za voće, 35 za vinovu lozu
Pakovanje
Napomena
U zasadu vinove loze, osim za registrovanu primenu, Folpan 50 WP jedan je od retkih preparata ima dobro dejstvo na prouzrokovača ekskorioze (Phomopsis viticola) i u velikoj meri može smanjiti potencijal ove bolesti.Tretmane protiv ovog oboljenja treba pozicionirati vreme pojave prvih listića. Folpet, kao aktivna materija ovog preparata, u svetu je registrovan za primenu u više od 20 kultura. Folpan 50 WP se izuzetno dobro meša sa preparatima na bazi fosetil-aluminijuma, makozeba, cimoksanila, metalaksila, bakar-oksihlorida, kao i sa sistemičnim fungicidima u zaštiti jabuke.Ne sme se mešati sa Bordovskom čorbom, uljnim formulacijama i insekticidima kisele reakcije.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Folpan 50 WP u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
U našoj bazi ne postoji pesticid koji se potpuno poklapa sa Folpan 50 WP sa obe aktivne materije

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Folpan 50 WP, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
SyngentaQuadris MAXKoncentrovana suspenzija SCAzoksistrobin 93.50 g/l
Folpet 500.00 g/l

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku