Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Karate Zeon

Klasa
Insekticidi
Proizvođač
Syngenta
Aktivna materija
Lambda - cihalotrin 50.00 g/l
Formulacija
Mikrokapsularna suspenzija - CS
Opis
Kontaktni i utrobni insekticid za suzbijanje štetnih insekata u zasadu breskve, usevima pšenice, šećerne repe i uljane repice.
Delovanje
Karate Zeon kao i drugi piretroidni insekticidi nema sistemično delovanje, već je izrazito kontaktni preparat. Neophodno je, usev (zasad) koji se tretira dobro i ravnomerno prekriti rastvorom sredstva.. Karate Zeon je formulisan kao suspenzija mikrokapsula namenjene isključivo da zaštite osobu koja primenjuje preparat od potencijalne pojave preosetljivosti i crvenila kože koji se često javljaju kod primene piretroidnih insekticida. Neposredno posle primene po dospevanju na ciljnu površinu i sušenje depozita, zeon mikrokapsule se raspadaju osobobađajući aktivnu materiju u potpunosti ispoljavajući visoku efikasnost.
Karenca
14 dana za breskvu i šećernu repu, 35 dana za pšenicu, 42 dana za uljanu repicu.
Pakovanje
aas
Napomena
Karate Zeon se može na istoj površini upotrebiti najviše dva puta u toku godine, a u usevu uljane repice jednom. Zbog opasnosti od razvoja rezistentnosti insekata i ukrštene rezistentnosti, naročito pri suzbijanju smotavca, alternativno ne primenjivati preparate iz grupe piretroida. Primena iz vazduhoplova je dozvoljena pod sledećim uslovima: površine koje se tretiraju moraju biti udaljene najmanje 500 m od naselja i poljoprivrednih objekata, 300 m od voda i izvorišta voda, brzina vetra ne sme biti veća od 3 m/s, a rubne zone (200-500 m) se tretiraju sa zemlje. Preparat je otrovan za pčele, pa izbegavati primenu u vreme cvetanja i aktivnosti pčela.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Karate Zeon u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
Galenika-FitofarmacijaKozakKoncentrat za emulziju EC

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Karate Zeon, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku