Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Match 050 EC

Klasa
Insekticidi
Proizvođač
Syngenta
Aktivna materija
Lufenuron 50.00 g/l
Formulacija
Koncentrat za emulziju - EC
Opis
Match 050 EC je nesistemični kontaktni i utrobni folijarni insekticid (larvicid) koji se primenjuje za suzbijanje larvi štetnih insekata preko inhibicije sinteze hitina u: zasadima jabuke za suzbijanje jabukinog smotavca (Cydia pomonella), u koncentraciji 0,07% uz utrošak vode od 600-1000 l/ha, tj. 7 ml u 6-10 l vode na 100m2, tretiranjem neposredno pred piljenje gusenica prve generacije iz položenih jaja, i za drugo tretiranje pred piljenje gusenica druge generacije ove štetočine; usevu krompira, za suzbijanje krompirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata), u količini 0,3 l/ha uz utrošak vode 200-400 l/ha, tj. 3 ml u 2-4 l vode na 100 m2, tretiranjem pri prvom piljenju larvi krompirove zlatice iz položenih jaja.
Delovanje
Aktivna materija preparata sprečava stvaranje omotača tela gusenice (hitina), pa na taj način sprečava piljenje gusenice iz jaja (ovicidno delovanja) i zaustavlja preobražaj štetne gusenice u sledeći stadijum (larvicidno delovanje). Zbog specifičnog načina delovanja nema štetnih efekata na korisne insekte u svim fazama njihovog razvoja. Usled specifičnog načina delovanja efekti su vidljivi tek nekoliko dana posle primene. Preparat ne deluje na odrasle (imaga) štetočine.
Karenca
7 dana za krompir i 28 dana za jabuku.
Pakovanje
Napomena
Vreme primene je od presudnog značaja za efikasnost preparata. Smotavci se suzbijaju primenom preparata u vreme polaganja jaja, pa do piljenja prvih gusenica. Jaja bi trebalo da budu položena na već tretiranu površinu, kako bi Match 050 EC sprečio piljenje prvih gusenica. Deluje ovocidno i na jaja kada se primeni i 24 časa nakon polaganja jaja. Suzbijanje krompirove zlatice se obavlja pri masovnom odlaganju jaja na naličje lista i pred početak piljenja larvi. Match 050 EC se može na istoj površini primeniti najviše dva puta u toku godine. preparat se teško ispira padavinama i ima dugotrajno delovanje. Dužina delovanja obično je dovoljna za suzbijanje jedne cele generacije štetočine. Preparat nije otrovan za najveći broj korisnih insekata i parazita pa se može primeniti u programima integralne zaštite bilja.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Match 050 EC u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
U našoj bazi ne postoji pesticid koji se potpuno poklapa sa Match 050 EC sa obe aktivne materije

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Match 050 EC, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku