Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Nordox 75 WG

Klasa
Fungicidi
Proizvođač
Syngenta
Aktivna materija
Bakar­-1-oksid 750.00 g/kg
Formulacija
Vododisperzibilne granule - WG
Opis
Nordox 75 WG je površinski fungicid širokog spektra djelovanja na bazi bakra iz bakrenog oksida. Suzbija široki spektar gljivičnih bolesti. Koristi se također protiv bakterijskih bolesti na raznom bilju. Formulacija omogućava visoku selektivnost i poboljšanu mogućnost miješanja u odnosu na bordošku juhu. Uslijed kvalitetne formulacije tj. idealne veličine čestica, omogućeno je, također, idealno prianjanje uz tretirane biljne organe te se na taj način postiže jača otpornost na ispiranje oborinama.
Delovanje
Bakar je najstarija i najviše korištena djelatna tvar u zaštiti od biljnih bolesti. Bakreni ioni uglavnom izazivaju denaturaciju proteina i nekih enzima. Unatoč uporabi bakrenih fungicida već više od stotinu godina, još uvijek se ne javljaju rezistentne populacije gljivica na bakar. Bakar je jedna od rijetkih djelatnih tvari u poljoprivredi koja pruža određenu zaštitu i od bakterijskih oboljenja.
Karenca
14 dana: za lubenicu i rajčicu (u polju i zaštićenom prostoru), - 28 dana: za bundeve, - 35 dana: za
Pakovanje
1 kg, 0,25 kg.
Napomena
Sredstvo se ne smije miješati s kiselim i ditiofosfornim insekticidima (sa pH nižim od 5,5) i gnojivima. Travu iz nasada ne koristiti kao krmivo jer ostaci bakra kontaminiraju mlijeko iznad dozvoljenih količina. Primjena u cvatnji smanjuje oplodnju.Primjena iz zrakoplova nije dozvoljena. U nasade u kojima je primjenjeno sredstvo ne puštati domaće životinje. Prilikom primjene treba spriječiti zanošenje na sve susjedne kulture. Fitotoksičnost se može pojaviti ukoliko se sredstvo primjenjuje po hladnom i vlažnom vremenu, kao i u vrijeme kada nije dozvoljeno korištenje bakrenih fungicida u voćarstvu.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Nordox 75 WG u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
U našoj bazi ne postoji pesticid koji se potpuno poklapa sa Nordox 75 WG sa obe aktivne materije

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Nordox 75 WG, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku