Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Pyrus 400 SC

Klasa
Fungicidi
Proizvođač
Agriphar
Aktivna materija
Pirimetanil 400.00 g/l
Formulacija
Koncentrovana suspenzija - SC
Opis
Pyrus 400 SC inhibira sintezu metionina što dovodi do sprečavanja lučenja enzima neophodnih za infekciju i prodor micelije u ćeliju biljke domaćina. Najaktivniji je u fazi cvetanja i precvetavanja,deluje i gasnom fazom tj parama. Kroz biljku se kreće translaminarno tj. prodire na drugu stranu zelene mase.
Delovanje
Pyrus 400 SC je fungicid sa sistemičnim i protektivnim delovanjem namenjen suzbijanju prouzrokovača sive truleži vinove loze (Botrytis cinerea), kod vinoveloze i maline i prouzrokovača čađave pegavosti lišća i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis).
Karenca
Jabuka OVP; 35 dana za vinovu lozu; 14 dana za malinu
Pakovanje
200 ml, 1 l
Napomena
Tretiranja izvoditi u intervalu 6 do 8 dana izmedu tretmana. Aktivna materija se usvaja već nakon 2 sata od tretiranja. Vinovu lozu prskati preventivno ili pri prvim simptomima bolesti (u precvetavanju, zatvaranju grozda ili šarka. Grozdovi trebaju biti okupani sredstvom za zaštitu, preporučena količina vode je 1000 l /ha. Jedini fungicid koji deluje na niskim temperaturama iznad 5 C. Može se mešati sa vecinom preparata osim: alkalne reakcije, na bazi sumpora i bordovske čorbe. Ukoliko se primenjuje u zatvorenom prostoru pri visokoj relativnoj vlažnosti vazduha (>80%) može biti fitotoksičan za pojedine biljke iz familijeSolanaceae (paprika, paradajz) izazivajući smeđe pege na listu. Kvalitetna formulacija preparata obezbedjuje dobru lepljivost i kvalitetnu aplikaciju na biljci, sa akcentom na eradikativno delovanje (onemogućava gljivi da sporuliše- izbaci konidije i tako prekida životni ciklus razvoja gljive).

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Pyrus 400 SC u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
Galenika-FitofarmacijaPeharKoncentrovana suspenzija SC

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Pyrus 400 SC, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku