Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Zato 50 WG

Klasa
Fungicidi
Proizvođač
Bayer
Aktivna materija
Trifloksistrobin 500.00 g/kg
Formulacija
Vododisperzibilne granule - WG
Opis
Folijarni fungicid sa preventivnim delovanjem namenjen istovremenom suzbijanju prouzrokovača čađave krastavosti i pepelnice jabuke. Zato® 50 WG ima širok spektar delovanja i može se koristiti u svim oblastima biljne proizvodnje (ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo, cvećarstvo i čuvanje plodova u skladištima). Koristi se kako u zatvorenom prostoru (plastenici, staklenici), tako i na otvorenom (voćnjaci, vinogradi, povrće, ratarski usevi). Zato 50 WG ispoljava "zeleni efekat" koji deluje pozitivno na gajenu biljku.
Delovanje
Kod jabuke zа suzbijanje prouzrokovača: Čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuka (Venturia inaequalis), preventivno tretiranje u količini od 100 g/hа (1 g/10 l vode) ili kurativno tretiranje u količini od 150 g/hа (1,5 g/10 l vode), najkasnije 24 časa od ostvarene infekcije i to za vreme primarnih infekcija. Pepelnice (Podosphaera leucotricha) u količini od 150 g/hа (1,5 g/10 l vode), od faze mišijih ušiju pa do faze kada su plodovi veličine 40 mm. Truleži na uskladištenim plodovima (Penicillium spp., Gloeodes pomigena, Monilinia spp.) u količini od 150 g/hа (1,5 g/10 l vode). Vreme primene je 1-2 puta pre berbe, najkasnije 14 dana pred berbu. Zato® 50 WG se najviše koristi u proizvodnji ruža kada dolazi do izražaja zeleni efekat i fungicidna svojstva preparata u količini 0,4-0,5 kg/ha. Korišćenjem Zato® 50 WG dobijaju se rezane ruže koje zadovoljavaju Međunarodne standarde u pogledu boje, broja latica i dužine.
Karenca
Kod jabuke je 35 dana.
Pakovanje
2 g i 50 g
Napomena
Zato® 50 WG sipati u kofu sa vodom, ostaviti izvesno vreme da se granule rastvore, pa tek onda promešati. Tako pripremljen rastvor sipati u prskalicu koja je napunjena prethodno vodom do ¾ rezervoara. Može se mešati sa preparatima neutralne reakcije.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Zato 50 WG u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
U našoj bazi ne postoji pesticid koji se potpuno poklapa sa Zato 50 WG sa obe aktivne materije

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Zato 50 WG, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku