Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Bifenicus

Klasa
Insekticidi, Akaricidi
Proizvođač
Chemical Agrosava
Aktivna materija
Bifentrin 100.00 g/l
Formulacija
Koncentrat za emulziju - EC
Opis
Bifenicus je insekto-akaricid koji deluje kontaktno, digestivno i gasnom fazom. Ne usvaja se preko lista ili korena, jer je slabo do skoro nerastvorljiv u vodi (manje od 1 mg/l). Pritisak pare mu omogućava da se koristi inkorporiranjem u zemljište. Aktivna materija bifentrin je lipofilna supstanca, pa ima prednost u delovanju nad ostalim insekticidima na insekte gde se može spajati sa mastima preko kutikule kao što su gusenice ili larve Diptera.
Delovanje
Kod strnih žita za suzbijanje žitne pijavice (Oulema melanopus) u vreme pojave larvi trećeg stupnja u količini 0,1-0,15 l/ha (1-1,5 ml/100 m2) i lisnih vaši (Sitobion avenae, Diuraphis graminis, Rhapalosipum maydis, Schizaphis graminium), tretiranjem na početku formiranja prvih kolonija u količini od 0,075 l/ha (0,75 ml/100 m2). Kod kukuruza za suzbijanje kukuruznog plamenca (Ostrinia nubilalis) na početku piljenja larvi, a pre ubušivanja u stabljiku i klipove u količini 0,2-0,3 l/ha (2-3 ml/100 m2) i žičara (Elateridae), istovremeno sa setvom u redove u količini 0,3-0,5 l/ha (3-5 ml/100 m2). Kod duvana za suzbijanje lisnih vaši (Aphididae) u količini od 0,1 l/ha (1 ml/100 m2), na početku formiranja prvih kolonija. Kod šećerne repe za suzbijanje buvača (Chaetocnema tibialis), tretiranjem kada se utvrdi prisustvo imaga, pri razvoju prvih listova šećerne repe u količini od 0,15 l/ha (1,5 ml/100 m2) i lisnih vaši, tretiranjem na početku obrazovanja kolonija u količini od 0,1 l/ha (1 ml/100 m2). Kod kupusa za suzbijanje kupusne lisne sovice (Mamestra brassicae), tretiranjem pri pojavi prvih gusenica trećeg stupnja u količini 0,2-0,3 l/ha (2-3 ml/100 m2). Kod vinove loze za suzbijanje žutog i pepeljastog grozdovog moljca (Lobesia botrana, Eupoecilia ambiguella), tretiranjem na početku piljenja prvih gusenica u koncentraciji 0,02-0,05% (2-5 ml/10 l vode), kao i fitofagnih grinja vinove loze, tretiranjem u vreme listanja i obrazovanja lastara u koncentraciji 0,04-0,05% (4-5 ml/10 l vode).
Karenca
Kod strnih žita i kukuruza je 35 dana, dok je kod šećerne repe, kupusa i vinove loze iznosi 21 dan.
Pakovanje
50 ml, 100 ml, 250 ml i 1 L
Napomena
Preparat se ne sme alternativno primenjivati sa preparatima na bazi bilo kog piretroida zbog razvoja rezistentnosti insekata i grinja i ukrštene rezistencije. Ne primenjivati u vreme cvetanja biljaka i u vreme leta pčela. Preparati na bazi bifentrina nisu kompatibilni sa preparatima alkalne reakcije i ne treba ih mešati sa alkalnim materijama i onim koji sadrže alkohole i glikole.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Bifenicus u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
Galenika-FitofarmacijaFobos ECKoncentrat za emulziju EC
Galenika-FitofarmacijaTalstar-10ECKoncentrat za emulziju EC

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Bifenicus, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku