Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Tihovit Jet 80 WG

Klasa
Fungicidi
Proizvođač
Syngenta
Aktivna materija
Sumpor 800.00 g/kg
Formulacija
Vododisperzibilne granule - WG
Opis
Thiovit Jet 80 WG je protektivni, kontakti i preventivni fungicid za suzbijanje bolesti u zasadu: vinove loze, za suzbijanje uzročnika pepelnice (Uncinula necator) u količini 5-7 kg/ha uz upotrebu 1000 l/ha vode tj. 50-70 g u 10 l vode na 100 m2. Tretiranje se može vršiti od faze 3-4 lista (faze 13-14 BBCH) pa do faze zatvaranja grozda (faza 79 BBCH). Preparat ima izraženo dejstvo i na fomopsis (Phomopsis viticola) i na štetne grinje; jabuke, za suzbijanje uzročnika pepelnice (Podosphaera leucotricha) u količini 5-7 kg/ha uz upotrebu 1000 l/ha vode tj. 50-70 g u 10 l vode na 100 m2. Tretiranje se može vršiti od faze zelenih listića, 5-10 mm iznad ljušture pupoljaka (faze 9-10 BBCH), pa sve do prečnika ploda od 40 mm (faza 74 BBCH).
Delovanje
Čestice sumpora u preparatu Thiovit Jet 80 WG su idealne veličine (1-8 mikrona) za suzbijanje pepelnice. Zbog idealne veličine čestica, Thiovit Jet 80 WG ima puno delovanje na pepelnicu, i može se primeniti u visokim dozama (i do 10 kg/ha) bez opasnosti od ožegotina na vinovoj lozi nezavisno od temperatura. Specifična formulacija preparata „Jet” tehnologijom omogućava laku manipulaciju, brzo i potpuno rastvaranje u vodi, izostanak stvaranja grudvi u pakovanju i skoro potpuni izostanak pojave prašine pri pripremi rastvora za prskanje. Thiovit Jet 80 WG dobro suzbija i veliki broj vrsta grinja uključujući i crvenog pauka (Panonychus ulmi), običnog paučinara (Tetranychus urticae), lozinu grinju (Epitrimerus vitis) i eriofidne grinje (Eriophyes vitis i Phyllocoptes vitis).
Karenca
14 dana za jabuku i 28 dana za vinovu lozu.
Pakovanje
Napomena
Thiovit Jet 80 WG se na istoj površini može primeniti najviše četiri puta u toku godine u intervalima od 10 do 14 dana između tretiranja. Tretiranje se vrši pri temperaturi između 18-28°C. Pri temperaturi nižoj od 16°C preparat deluje slabije, zbog manje isparljivosti sumpora. Preparati na bazi sumpora nisu dovoljno efikasni kada je intenzivna zaraza pepelnicom na bobicama. Tretiranje iz vazduhoplova je dozvoljeno, pod uslovnom da se tretirane površine nalaze najmanje 500 m od naselja, poljoprivrednih objekata i najmanje 200 m od voda. Brzina vetra ne sme da prelazi 2 do 3 m/s, a rubne zone (200-500 m) tretirati sa zemlje.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Tihovit Jet 80 WG u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
Galenika-FitofarmacijaCosavet 80-DFVododisperzibilne granule WG
BASFKumulus DFVododisperzibilne granule WG

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Tihovit Jet 80 WG, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku