Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

Akaristop

Klasa
Insekticidi
Proizvođač
Agromarket
Aktivna materija
Abamektin 18.00 g/l
Formulacija
Koncentrat za emulziju - EC
Opis
Nesistemični, translaminarni, kontaktni i utrobni insekticid i akaricid za suzbijanje pokretnih oblika štetnih insekata i grinja. Zadržava se u parehnimskom tkivu čime se obezbeđuje produžena aktivnost preparata. Stimuliše aktivnost transmitera u nervnom sistemu artropoda što dovodi do poremećaja u protoku nervnih impulsa. Do mesta delovanja dospeva kontaktnim putem ili ingestijom. Simptomi delovanja se manifestuju kroz ireverzibilnu paralizu i prestanak ishrane insekta, odnosno grinja.
Delovanje
Namenjen je za suzbijanje obične kruškine buve (Psylla pyri), u zasadu kruške, crvene voćne grinje (Panonichus ulmi) i atlantski pregalj (Tetranichus turkestani) u zasadu jabuke, krompirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata) u usevu krompira, tripsa (Franchinella occidentalis) u ukrasnom bilju u zaštićenom prostoru, eriofidne grinje lista (Phylocoptes gracilis) u malini, običnog paučinara (Tetranychus urticae) u paradajzu u zaštićenom prostoru
Karenca
3 dana paradajz, 14 dana – kruška, jabuka, malina, OVP - krompir
Pakovanje
100 ml, 1 l
Napomena
protiv grinja se primenjuje na početku vegetacije kada su temperature niže, a u suzbijanju kruškine buve je nezamenljiv ,jer dobro deluje na sve larvene stupnjeve koji stvaraju mednu rosu. Ne sme se mešati sa preparatima na bazi sumpora i kaptana, kao i preparatima izrazito bazne i kisele reakcije. Ne primenjivati preparat kada je spoljna temperatura vazduha viša od 25º C, ili kada se očekuje da će preći tu granicu u naredna dva dana od momenta primene. Ne sme se primenjivati u vreme cvetanja useva i zasada zbog opasnosti od trovanja pčela. U kombinaciji sa rafinisanim mineralnim uljem može doći do blagih simptoma rđe na pojedinim sortama kruške, najčešće ukoliko se primeni tri dana pre ili posle obavljenog tretiranja fungicidima na bazi ditianona ili kaptana. Kod pojedinih sorata jabuke, prolazna pegavost plodova može nastati kao posledica primene manjih zapremina vode prilikom tretiranja. Fitotoksičan je za pojedine vrste ukrasnih paprati i može izazvati pege ili oboljenja na listovima begonija, karanfila ili kalanhoja.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa Akaristop u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
Galenika-FitofarmacijaAbastateKoncentrat za emulziju EC
SyngentaVertimec® 018 ECKoncentrat za emulziju EC
Chemical AgrosavaKRAFT 1,8 EWEmulzija ulje u vodi EW

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao Akaristop, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku