Pratite nas

Saradnja?
[javascript protected email address]

Log in
Registracija

KRAFT 1,8 EW

Klasa
Insekticidi, Akaricidi
Proizvođač
Chemical Agrosava
Aktivna materija
Abamektin 18.00 g/l
Formulacija
Emulzija ulje u vodi - EW
Opis
Kraft 1,8 EW je akaricid i insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem. Zahvaljujući sposobnosti da može prodreti kroz kutikulu lista, dobro deluje na fitofagne grinje koje se hrane iz ćelija epidermisa (fitofagne grinje kao što su: P. ulmi, T. urticae, E.pyri, A. schlechtendali i dr.). Na kruškinu buvu deluje kontaktno, a na krompirovu zlaticu digestivno. Aktivna materija abamektin, posle unošenja izaziva paralizu, odnosno prestanak ishrane, zatim grčenje i uginjavanje štetnih insekata (posle 2-4 dana). Radi uspostavljanja boljeg kontakta i sprečavanja brzog sušenja, dodaje mu se parafinsko ulje Letol EC. Optimalno vreme primene preparata Kraft 1,8 EW je u toku proleća, kada je veća vlažnost i nešto niže temperature. Aktivna materija abamektin se brzo razlaže na svetlosti. U toku leta, najbolja efikasnost se postiže ako se Kraft 1,8 EW koristi predveče ili noću.
Delovanje
Kod jabuke za suzbijanje crvene voćne grinje (Panonychus ulmi) u koncentraciji 0,075%-0,15% (7,5–15 ml/10 l vode), primenom po pojavi pokretnih formi u precvetavanju, uz 600–1000 l/ha vode. Kod kruške za suzbijanje kruškine buve (Cacopsylla pyri) u koncentraciji od 0,1 (10 ml/10 l vode) u vreme piljenja larvi. Na kruškine buve deluje kontaktno, a da bi se ovaj kontakt produžio, koristi se u proleće kada su niže temperature i veća relativna vlažnost i uz dodatak 3 l/ha preparata Letol EC. Ovaj period je ujedno i optimalno vreme za suzbijanje rđaste grinje kruške (Еpitrimerus pyri), a prag prskanja je 5 naseljenih plodnih rozeta od 25 pregledanih (orijentaciono između 10. i 20. maja). Kod maline za suzbijanje eriofidne grinje (Phyllocoptes gracilis) u koncentraciji 0,075%-0,1% (7,5-10 ml/10 l vode), u vreme kada se utvrdi prisustvo pokretnih formi. Kod krastavca za suzbijanje običnog paučinara (Tetranychus urticae) u koncentraciji 0,05%-0,1% (5-10 ml/10 l vode), u vreme kada se utvrdi prisustvo pokretnih formi. Sredstva na bazi 1,8% abamektina koriste se za suzbijanje T. urticae na povrću, cveću u polju i zatvorenom prostoru u količini od 0,6 l/hа ako su biljke visine do 50 cm, u količini od 0,8 l/hа ako su biljke visine do 125 cm, i u količini od 1,2 l/hа ako su visine preko 125 cm. Prednost preparata Kraft 1,8 EW u odnosu na druge akaricide je što dobro deluje i na široku grinju (Polyphagotarsonemus latus) na paprici, jagodinu grinju (Tarsonemus palilus), grinju spanaća (Tyrophagus similis) i dr. Sredstva na bazi 1,8% abamektina su registrovana i za suzbijanje krompirove zlatice u količini od 0,75 l/ha. Maksimalni broj tretiranja na istoj površini u toku godine je 3 puta.
Karenca
Kod jabuke, kruške i maline je 14 dana, dok je kod krastavca 3 dana.
Pakovanje
250 ml i 1 L
Napomena
Мogućnost mešanja: Može se mešati sa mineralnim uljima i preparatima slabe alkalne ili kisele reakcije. Ne sme se mešati sa preparatima na bazi sumpora i kaptana. Kraft 1,8 EW deluje na bumbare, pa u plasteničkoj proizvodnji košnice bumbara treba zatvoriti u vreme primene peparata. Preparat ne koristiti u vreme cvetanja voća.

Slični preparati

Preparati koji se potpuno poklapaju sa KRAFT 1,8 EW u aktivnoj materiji i količini

Proizvođač Preparat Formulacija
Galenika-FitofarmacijaAbastateKoncentrat za emulziju EC
SyngentaVertimec® 018 ECKoncentrat za emulziju EC
AgromarketAkaristopKoncentrat za emulziju EC

Preparati koji imaju istu aktivnu materiju kao KRAFT 1,8 EW, ali u različitim količinama

Proizvođač Preparat Formulacija Kolicina materije
U našoj bazi trenutno nema takvih preparata

Našli ste grešku na sajtu?

Ne oklevajte da je prijavite!

info@zastitavoca.rs ili

prijavite grešku